Spring naar inhoud
mei 22, 2015 / vlajovzw

Vijf Vlaamse scholen ontvangen kwaliteitslabel voor ondernemerschapsonderwijs

Vlajo Ambassadeurscholen 2015 zijn gekend

Heverlee, 22 mei 2015 – Vijf Vlaamse scholen sleepten dit schooljaar het O&O-kwaliteitslabel ‘Vlajo Ambassadeurschool 2015’ in de wacht. Dit kwaliteitslabel wordt door Vlajo jaarlijks uitgereikt aan scholen die uitblinken in ondernemerschapsonderwijs. KTA MoBi uit Gent, Onze-Lieve-Vrouwcollege uit Zottegem, Virgo+ uit Vilvoorde, KTA Brasschaat en Spes Nostra uit Kuurne nemen ondernemerschapsonderwijs mee op in het hele schoolbeleid, over alle studierichtingen en onderwijsniveaus heen. Ze hanteren een vakoverschrijdende O&O-benadering, investeren in ondernemende leerkrachten en bouwen structurele bruggen met het lokale bedrijfsleven via werkplekleren, bedrijfsbezoeken, ondernemers voor de klas en andere initiatieven. Deze scholen hebben de ambitie om een voortrekkersrol te spelen en zijn bereid om hun best practice te delen met andere onderwijsactoren.

“Slechts enkele scholen in Vlaanderen mogen dit label momenteel dragen”, zegt Yves Exelmans, verantwoordelijke relatiebeheer bij Vlajo. “Voor het behalen van het Vlajo Ambassadeurslabel dient de school aan bepaalde criteria te voldoen en moeten ze een uitgebreid dossier samenstellen. Als de school op basis van hun dossier geselecteerd wordt, gebeurt de verdere selectie na het verdedigen en toelichten ervan voor een commissie. De school moet aantonen waar zij het verschil maakt om de komende generatie van jongsaf aan vertrouwd te maken met en aanzetten tot ondernemingszin.” De commissie prees de doorgedreven ondernemersvisie van onderstaande vijf scholen in de uitwerking van diverse projecten zoals binnen- en buitenschoolse activiteiten, leraars- en leerlingenstages, werkplekleren, (inter)nationale uitwisselingen binnen de ganse waaier aan studierichtingen die ze aanbieden.

Vlajo is lid van de Europese koepelorganisatie JA Europe die in alle EU landen het belang van ondernemerschap via het onderwijs in de verf wil zetten, en gebaseerd is in Brussel. Caroline Jenner, CEO JA Europe is eveneens erg enthousiast over de winnaars : “Investeren in ondernemerschapsonderwijs is één van de investeringen met de grootste opbrengst die beleidsmakers in Europe kunnen doen om groei en jobcreatie te ondersteunen. Onze organisatie stimuleert elk jaar 3,2 miljoen jonge mensen door hen de vaardigheden bij te brengen die nodig zijn om een job te vinden of een bedrijf op te starten. We doen dit samen met 160 000 business vrijwilligers en 150 000 leerkrachten. De Vlajo Ambassadeursscholen behoren tot een groep van 60 000 scholen in 39 landen die ondernemerspotentieel stimuleren en elke dag een wezenlijk verschil maken.“

De labels voor Vlajo Ambassadeurscholen 2015 werden zaterdag 9 mei uitgereikt op de Vlajo Awards, de grote slothappening van Vlajo in Walibi.

Vlajo Ambassadeurscholen 2015:

1. KTA MoBi Gent

mobi gent

2. Onze-Lieve-Vrouwcollege Zottegem

zottegem

3. Virgo+ Vilvoorde

vilvoorde

4. KTA Brasschaat

brasschaat

5. Spes Nostra Kuurne

kuurne

________________________________________
Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw (Vlajo)
Vlaanderen bulkt van jong ondernemend talent. Op de schoolbanken herken je jongeren die initiatiefrijk en creatief zijn, die buiten de lijntjes durven kleuren, die kansen zien én grijpen. Alleen komen die jonge entre- én intrapreneurs vaak niet vanzelf bovendrijven. Hun ondernemingszin moet gestimuleerd worden. Vlajo biedt praktijkgerichte programma’s aan – van in de kleuterklas tot aan de universiteit – om ondernemingszin en ondernemerschap bij jongeren aan te wakkeren. Deze programma’s telden in schooljaar 2014-2015 meer dan 100.000 ondernemende jongeren en bijna 6.000 leertrajecten. http://www.vlajo.org
________________________________________
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Nathalie Roels
Communicatieverantwoordelijke
nathalie.roels@vlajo.org – 0495 29 61 27
De vijf scholen ontvingen naast de titel ook een bijhorende muurtegel en een sculptuur van kunstenaar Hans Kuyper uit handen van Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk en Innovatie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: