Spring naar inhoud
januari 9, 2015 / vlajovzw

350 bedrijfsleiders maken jonge generatie warm

Op maandag 12 januari vindt de kick-off plaats van Ondernemers voor de Klas: hét grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen. Topondernemer Herman Van de Velde van de gelijknamige lingeriegroep neemt het eerste gastcollege voor zijn rekening in het Koninklijk Lyceum Aalst.

100HermanVanDeVelde_FotoWF_5

350 bedrijfsleiders
Samen met Herman Van de Velde staan de komende vijf weken nog 350 andere ondernemers en CEO’s in heel Vlaanderen voor de klas. Zij zullen ruim 550 gastlessen geven aan leerlingen en studenten uit het secundair en hoger onderwijs. Daarbij grote namen als Bart Claes (JBC), Karel Cardoen (Cardoen), Patrik De Haes (ThromboGenics), Fons Leroy (VDAB), Martine Reynaers (Reynaers Aluminium) en Ignace Van Doorselaere (Van de Velde).

Doelstelling is de verhoging van de bewustwording van het belang van ondernemerschap bij jongeren. Met dit project wil men jongeren een beter beeld geven van wat ondernemen en werken in een onderneming vandaag betekent en hen zo te helpen bij hun studie- of beroepskeuze.

Onderwijs en bedrijfsleven in dialoog
Met een belangrijke studie- of beroepskeuze in het vooruitzicht zitten jongeren met heel wat belangrijke vragen: wat verwachten bedrijven van afgestudeerden; welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf succesvol mee te draaien en wat betekent ondernemerschap en ondernemer zijn nu precies?

Tijdens zijn gastles zal Herman Van de Velde aan de leerlingen vertellen over zijn ervaringen als ondernemer en gedelegeerd bestuurder in een bloeiend familiebedrijf.

Ondernemers voor de Klas is een initiatief van Vlajo in samenwerking met het Ondernemersplatform VKW en VKW Limburg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: