Spring naar inhoud
november 18, 2014 / vlajovzw

Mechelse en Brugse mini-ondernemers tonen commercieel talent

Heverlee, 18 november 2014 – Mini-ondernemingen DasStof, Vinylised en Lace-us hebben afgelopen zaterdag de Verkoopdag van Vlajo in Mechelen gewonnen. Ook in Brugge zagen we een uitstekende verkoopmentaliteit op de ‘Dag van de Mini-onderneming’. 40 enthousiaste mini-ondernemingen presenteerden in beide steden hun bedrijf en product/dienst aan het winkelend publiek. Ze haalden hun beste lokmiddelen boven om de aandacht naar hun stand te trekken. Het doel van deze Mechelse en Brugse mini-marktdag is leerlingen te laten ervaren hoe ze de producten/diensten die ze in hun eigen onderneming hebben ontwikkeld, het beste aan de man kunnen brengen. Door zelf daadwerkelijk een bedrijf te starten, leren jongeren al doende wat ondernemerschap inhoudt en verwerven ze ondernemende competenties voor een vlotte overgang naar de arbeidsmarkt.

dasstof

Vlajo Verkoopdag @ Mechelen
Hieronder een overzicht van de beste teams die een mooie geldprijs in de wacht sleepten op de Vlajo Verkoopdag @ Mechelen. De 1e prijs ging naar de mini-onderneming DasStof van Sjabi Puurs dat verloren stoffen recupereert en er mooie pennenzakken van maakt. Vinylised van het Sint-Ursula- Instituut uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver ging met de 2e prijs aan de haal. Zij kopen oude vinylplaten op, verwarmen ze en maken er gadgets van zoals klokken, fruitschalen en boeksteunen. De 3e prijs ging naar Lace-us dat allerlei zelfgemaakte producten uit kant verkoopt waaronder gsm hoesjes, oorbellen, theelichthouders en sjaals.

Grootste uitstraling globaal (1e prijs) → DasStof
Sjabi Puurs – Zelfgemaakte pennenzakken uit vintagestofjes

Beste commercieel inzicht (2e prijs) → Vinylised
Sint-Ursula- Instituut uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver – Deco- en nutsproducten uit oude vinyl

Hoogste toegevoegde waarde product (3e prijs) → Lace-us
KA Boom – Deco en accessoires uit gerecupereerde kant

Prijs Mini @ Mini (jongerenprijs) → Light It Up
Sjabi Puurs – Kaarsen en sfeerverlichting

Dag van de Mini-onderneming @ Brugge

Voor het vierde jaar op rij nodigde de Stad Brugge onze Brugse mini-ondernemers uit om hun stand op de Zaterdagmarkt op ’t Zand te plaatsen. Ondanks het druilerige weer stonden 21 enthousiaste Vlajo Mini-ondernemingen klaar met hun overdekte stand. De meest gehoorde commentaren? “Mooie standen, enthousiaste jongeren, knap dat ze zo doorzetten, heel veel verschillende ideeën”. Hilde Decleer, schepen van lokale economie, kwam de teams een hart onder de riem steken en nodigt iedereen al uit op de volgende Brugse Mini-marktdag op 28 februari 2015.

hilde

Verschenen in de pers

“Mini-ondernemingen op Mechelse markt” – RTV

“Mini-ondernemingen tonen hun commerciële talent” – Het Nieuwsblad

“Zelfgemaakte pennenzakken bekroond op mini marktdag” – Het Laatste Nieuws

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: