Spring naar inhoud
september 29, 2014 / vlajovzw

Breaking Science: nieuwe jongerenwebsite over chemie en life sciences

Heverlee, 29 september 2014 – essenscia vlaanderen, de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences, lanceert samen met het Vormingsfonds Co-valent het nieuwe online platform Breaking Science voor jongeren tussen 12 en 18 en hun leerkrachten. Je vindt er topics, video’s en weetjes over alledaagse dingen in de leefwereld van de jongeren waar chemie in zit. En eigenlijk zit overal chemie in! In schoenen, in smartphones, in auto’s, zelfs in de kleren die je draagt. Hoe dat allemaal precies in mekaar zit, ontdek je op www.breakingscience.be.

screenbreakingscience

Op de site worden vragen beantwoord waarmee jongeren in hun dagelijks leefwereld worden geconfronteerd. Hoe komt het bijvoorbeeld dat je hoger kan springen met sportschoenen dan met gewone schoenen? Of bij een moordonderzoek, wat zit er in de “magische spray” van de onderzoekers waardoor ze bloed zien dat al opgekuist is? Of een vaccin, wat zit erin en hoe werkt het precies?

Het antwoord op al deze vragen en nog veel meer staan op http://www.breakingscience.be.Op de bijhorende Facebook en Twitter-account wordt de vinger aan de pols gehouden.

De site richt zich ook tot leerkrachten die nieuwe tools en onderwerpen zoeken om hun lesinhoud dichter bij de leefwereld van de leerlingen te brengen. Er is ook een kalender met activiteiten die interessant kunnen zijn voor een klasuitstap.

Naast heel wat topics en weetjes wil Breaking Science jongeren ook helpen om een studiekeuze te maken. Op de site staat een overzicht van mogelijke wetenschappelijke en technische studies.

Wie al een stapje verder denkt, kan ook een kijkje nemen naar de mogelijke jobs in de sector. Wie doet wat en hoe gaat het eraan toe op de werkvloer. Enkele werknemers uit de sector vertellen wat hun job inhoudt en waarom ze graag in de sector werken.

“Breaking Science wil meer dan alleen informeren, het wil jongeren aansporen om wetenschappelijke en technische studies te volgen, zodat ze later hopelijk voor een carrière in de chemie, kunststoffen en life sciences kiezen.”

“Op de site staat daarom ook meer uitleg over de mogelijke wetenschappelijke en technische studies en een beschrijving van 45 jobs in de sector”, zegt Koen Laenens, voorzitter van Co-valent, de vormingsfondsen van de chemiesector.”

ess_logo_vlaanderen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: