Spring naar inhoud
september 19, 2014 / vlajovzw

IJslands lava verslaat Vlaamse vinylklok

Heverlee, 25 juli 2014 – Geen hoofdprijs, maar wel trots en een prachtige ervaring rijker. Met hun designklokken, gemaakt uit gerecycleerde vinylplaten, scoorde de ondernemers van Time For Vinyl net niet hoog genoeg tijdens de 25e editie van de ‘European Company of the Year Competition’ in Tallinn (Estland). Individueel kaapte Jeroen Vandevenne wel knap The Alumni Leadership Award weg en Vlajo-voorzitter Yves Servotte ontving er de JA-YE Leadership Award 2014. Grote winnaar werd IJsland met een handmade glas gemaakt van IJslandse lava.

Zo’n 250 Europese studenten uit 38 landen namen eind juli deel aan de Europese Mini-ondernemingen finale in Tallinn. In de strijd om de titel ‘Beste Mini-onderneming van Europa’ viel Time For Vinyl, het Leuvense team van het Sint-Pieterscollege, helaas net buiten de prijzen. De eerste prijs ging naar de ondernemende studenten uit IJsland. Zij ontwierpen en maakten zelf een souvenir, een handmade glas gemaakt van zwarte klei en lava uit eigen land. De tweede plaats was voor Verenigd Koninkrijk, Zweden eindigde derde.

Unieke kans en trots
Time For Vinyl kreeg deze Europese kans door mee te doen aan het ondernemerschapprogramma van Vlajo, de organisatie die jongeren inspireert en uitdaagt om te bouwen aan een ondernemende toekomst. De jonge ondernemers brachten de afgelopen maanden een gerecycleerde vinylklok op de markt. Pieter Van den Bosch, leercoach van Time For Vinyl: “M’n leerlingen hebben een hele goede prestatie geleverd tijdens deze Europese competitie. Hoewel de concurrentie sterk was, kregen we zeer positieve feedback over hun performance. Het enthousiasme en de ondernemersgeest die m’n leerlingen uitstraalden was geweldig. Ze wonnen dan wel niet, maar zijn een onvergetelijke ervaring rijker.” Time For Vinyl is inmiddels doorgestart als echt bedrijf.

Individueel kaapte Jeroen Vandevenne, commercieel directeur van Time For Vinyl, knap The Alumni Leadership Award weg en Yves Servotte ontving er de JA-YE Leadership Award 2014. Hij speelde als toegewijde voorzitter een uitgebreide en diepgaande rol bij de verwezenlijking van het Vlajo Masterplan dat in 2008 werd gelanceerd. Het is onder zijn inspirerende visie dat Vlajo is uitgegroeid tot marktleider in ondernemerschapsonderwijs.

Internationaal ondernemersnetwerk
Ieder jaar organiseert één van de 40 Europese landen die tot het overkoepelende netwerk Junior Achievement – Young Enterprise Europe behoren, deze finale onder studentondernemers. Het doel achter het netwerk is ondernemerschap onder jongeren via onderwijs stimuleren. Peter Coenen, directeur Vlajo: “Time For Vinyl is een studentenbedrijf uit het secundair onderwijs, maar we hebben programma’s voor alle onderwijsniveaus. Onze programma’s bieden jongeren de mogelijkheid om hun ondernemerskwaliteiten te ontdekken. Onvoldoende studenten zien ondernemen namelijk als een serieuze carrière richting. Deze internationale entourage biedt jongeren wereldwijd de unieke kans om hun ervaringen te delen over de grenzen heen.”

Steeds meer jongeren ondernemen
Tijdens schooljaar 2013-2014 namen in Vlaanderen meer dan 75.500 studenten deel aan de onderwijsprogramma’s van Vlajo. Op Europees niveau proefden de afgelopen negen jaar alleen al meer dan een miljoen Europese mini-ondernemers van het ondernemerschap.

Fotoverslag: klik hier

Voor de redactie:
Info over Vlajo – www.vlajo.org

Info over Time For Vinyl – www.timeforvinyl.be   

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Vlajo
Nathalie Roels – Communicatieverantwoordelijke – 0495 29 61 27 – nathalie.roels@vlajo.org

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: