Spring naar inhoud
juni 18, 2014 / vlajovzw

Vlajo Ambassadeurscholen 2014

Zes Vlaamse scholen ontvangen kwaliteitslabel voor AMBAondernemerschapsonderwijs

Heverlee, 18 juni 2014 – Zes scholen sleepten dit schooljaar het Vlajo Ambassadeurslabel in de wacht. Deze scholen nemen ondernemerschapsonderwijs mee op in het hele schoolbeleid, over alle studierichtingen en onderwijsniveaus heen. Ze hanteren een vakoverschrijdende O&O benadering, investeren in ondernemende leerkrachten en bouwen structurele bruggen met het lokale bedrijfsleven via werkplekleren, bedrijfsbezoeken, ondernemers voor de klas en andere initiatieven. Deze scholen hebben de ambitie om een voortrekkersrol te spelen en zijn graag bereid om hun best practice te delen met andere onderwijsactoren. De Vlajo Ambassadeurscholen 2014, echte koplopers in ondernemerschapsonderwijs!

Voor het behalen van het Vlajo Ambassadeurslabel diende de school aan bepaalde criteria te voldoen en een dossier in te dienen. De labels voor Vlajo Ambassadeurscholen 2014 werden uitgereikt tijdens de regionale Vips van Vlajo slothappenings. Onderstaande zes scholen dragen voortaan het label als Vlajo Ambassadeurschool. De jury prees hun doorgedreven ondernemersvisie in de uitwerking van diverse projecten zoals binnen- en buitenschoolse activiteiten, leraars- en leerlingenstages, werkplekleren, (inter)nationale uitwisselingen binnen de ganse waaier aan studierichtingen die deze scholen aanbieden.

1) Basisschool De Regent – Gingelom – www.bsgo-de-regent.be

gingelom

“Een uiterst gemotiveerd team ligt aan de basis van de uitgedragen zin voor ondernemerschap”, aldus de jury.

2) ZAVO – Zaventem –  www.zavobasis.be

zavo

“In deze school stroomt ondernemerszin door de aders van de leerkrachten en de directie en uit zich dat in creativiteit, inzet en durf bij alle leerlingen”, aldus de jury.

3) Sancta Maria Instituut – Aarschot – www.sanctamaria-aarschot.be

sma

“SMA verdient het ambassadeurslabel door hun doorgedreven ondernemersvisie in de uitwerking van diverse projecten zoals binnen- en buitenschoolse activiteiten, leraars- en leerlingenstages, werkplekleren, (inter)nationale uitwisselingen binnen de ganse waaier van studierichtingen die de school aanbiedt”, aldus de jury.

4) Koninklijk Atheneum Temse – www.lyceumtemse.be

MIX_2875

“Ze grijpen opportuniteiten aan om verder te groeien en hun leerlingen te motiveren en blijvend te stimuleren”, aldus de jury.

5) Go! Malle – www.gomalle.be

MALLE

“Het O&O onderwijs vormt de rode draad van de eerste tot en met de derde graad en wordt gedragen door het hele lerarenkorps. Daarnaast sprong ook hun gedrevenheid in het oog”, aldus de jury.

6) Vrije Basisschool ‘t Goor & ’t Goortje – Heist-op-den-Berg – www.vbshgoor.be

goor

“Een brede kijk op de competenties en vaardigheden van de leerlingen versterkt hier de zin voor ondernemerschap”, aldus de jury.

Voor de redactie:
Info over Vlajo – http://www.vlajo.org

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Vlajo
Nathalie Roels – Communicatieverantwoordelijke – 0495 29 61 27 – nathalie.roels@vlajo.org

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: