Spring naar inhoud
juni 6, 2014 / vlajovzw

Vlajo start-up icoMetrix wint Start Academy Alumni Award 2014

Slimme beeldverwerking helpt geneeskunde

Brussel, 5 juni 2014 – De fonkelnieuwe aula van de Solvay-faculteit te Brussel vormde gisteren het decor voor de uitreiking van de Start Academy Alumni Award. Start Academy, de businessplanwedstrijd voor studenten hoger onderwijs in België, heeft de voorbije jaren heel wat jongeren aan de startmeet van hun eigen bedrijf gebracht. Wat is er geworden van deze jonge leeuwen? Hoe zijn deze ondernemende studenten na hun Start Academy deelname geëvolueerd naar jonge ambitieuze CEO’s? Na een doorgedreven selectie bracht Vlajo, in samenwerking met Pulse Foundation en Solvay Entrepreneurs, de 4 beste Start Academy alumni van de afgelopen jaren samen in een wervelende finale waarin icoMetrix zich onderscheidde van 3 andere sterke laureaten: Wikipower, ThinkNexT en Universem. Winnaar icoMetrix uit Leuven, laureaat van Start Academy 2010, biedt slimme beeldverwerking aan die artsen en onderzoekers in staat stelt om de juiste diagnose te stellen.

Finale Start Academy Alumni Award 2014-177

icoMetrix
De jonge ondernemers achter icoMetrix namen in 2010 deel aan Start Academy, de motivator tot het effectief opstarten van een eigen onderneming. Algauw onderscheidde het ondernemerstrio Dirk Loeckx, Wim Van Hecke en Dirk Smeets zich met hun innoverende aanpak om met hun zelfontwikkelde, baanbrekende software en expertise de analyse van hersenscans te verbeteren. Hun exclusieve technologie berekent onder andere hersenvolumes, een meting die van groot belang is voor verschillende hersenaandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer en Multiple Sclerosis. Het concept van icoMetrix draait niet alleen rond de software maar eveneens rond de dienstverlening die het bedrijf aanbiedt aan artsen. Er werken vandaag 15 mensen bij deze spin-off die deze diensten vormgeven.

Dirk Loeckx, CEO van icoMetrix: “Hersenen zijn vrij gemakkelijk vast te leggen, maar moeilijk te analyseren. Zeker als je de beelden zonder software moet bekijken. Onze software maakt het artsen gemakkelijk om digitale beelden te versturen voor analyse. Je kan icoMetrix het beste vergelijken met een bloedlab. Artsen sturen één of meerdere bloedstalen op en de resultaten van de analyse worden teruggestuurd naar de dokter zodat die er een interpretatie kan aan geven. Wij doen net hetzelfde voor medische beelden en zorgen net zoals bij een bloedanalyse voor de nodige normwaarden die de interpretatie vergemakkelijken.”

Dirk Smeets, CSO van icoMetrix: “Deze Award is een mooie beloning voor het harde werk dat het hele team de voorbije jaren heeft geleverd. Start Academy Alumni Award is een prachtig initiatief. We hebben doorheen ons parcours veel opgestoken van de persoonlijke coachingsessies van topondernemers en bedrijfsmanagers. Dankzij Start Academy en deze alumni-wedstrijd heeft icoMetrix belangrijke contacten kunnen leggen die ons echt wel geholpen hebben om de juiste keuzes te maken. We steken onze ambities niet onder stoelen of banken. icoMetrix is sterk gericht op groei en ontwikkeling, de komende 5 jaar wil icoMetrix uitgroeien tot de grootste ter wereld in de biomedische beeldvormingsanalyse.”

Finale Start Academy Alumni Award 2014-179

icoMetrix werd uitverkozen door een jury van gerenommeerde ondernemers, bedrijfsleiders en -managers waaronder Christian Leysen (Chairman Ahlers), Paul Bosmans (Managing Director Pulse Foundation), Lieve Creten (Managing Partner Deloitte), Philippe Mauchard (Partner McKinsey Solutions), Jean-Marie Solvay (President International Solvay Institutes Physics & Chemistry), Nicolas Steisel (CEO EXKi) en Guido Vanherpe (CEO La Lorraine Bakery Group). De jury was vol lof over de kwaliteit van de 4 jonge bedrijfjes. Maar icoMetrix sprong er toch uit met hun baanbrekende software. “icoMetrix heeft zelf een markt gecreëerd, in die zin zijn ze visionair geweest. Hun unieke software, hoe ze aan kennissharing doen en hun solution-oriented approach is prachtig. Hun bedrijf heeft een gigantisch internationaal groeipotentieel. Eentje om in de gaten te houden”, aldus de juryvoorzitter Christian Leysen (Chairman Ahlers).

Laureaten
Hieronder een overzicht van de 4 laureaten:
1. Wikipower (FR) | Platform met tips en advies omtrent energiebeheer| www.wikipower.be
2. ThinkNexT (NL) | Expert in application engineering| www.thinknext.be
3. Universem (FR) | Gespecialiseerd in digitale marketing, ontwerpen en implementeren van strategieën| www.universem.be
4. icoMetrix (NL) |icoMetrix gebruikt unieke software en expertise om de analyse van hersenscans te verbeteren| www.icometrix.be

Prijzen
De inzet voor de Start Academy Alumni Award was niet min. Winnaar icoMetrix mag 4 dagen in het bruisende New York vertoeven, met op het programma een leuke helikoptervlucht, vervoer met een limousine, en last but not least een bezoek aan the Empire State Building, Top of the Rock en Belchamps, een coworking en networking space voor Belgische starters.
Ook de publieksprijs ging naar icoMetrix. Een diner met 2 juryleden naar keuze staat op hen te wachten.

Start Academy Alumni Award
Met de Start Academy Alumni Award wil Vlajo, in samenwerking met Pulse Foundation en Solvay Entrepreneurs, alumni de kans geven hun enthousiasme en expertise te delen en zichzelf kenbaar te maken in een breed relevant netwerk. Een podium om aan te tonen dat Start Academy niet enkel een businessplanwedstrijd is maar ook daadwerkelijk jongeren aanzet te kiezen voor een toekomst als ondernemer.
www.startacademyalumni.be

Fotoverslag: klik hier

Voor de redactie:
Info over Start Academy Alumni Award – www.startacademyalumni.be
Info over Vlajo – www.vlajo.org

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Vlajo
Nathalie Roels – Communicatieverantwoordelijke – 0495 29 61 27 – nathalie.roels@vlajo.org
icoMetrix
Dirk Smeets – 0495 80 16 46 – dirk.smeets@icometrix.com

pulsesolvay
________________________________________

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: