Spring naar inhoud
mei 12, 2014 / vlajovzw

Time For Vinyl – Beste Ondernemende Klas 2014

Leuvense leerlingen recycleren oude vinylplaten tot moderne designklokken

Brussel, 10 mei 2014 – Het auditorium van het Departement Onderwijs – Vlaamse Gemeenschap vormde afgelopen zaterdag het strijdtoneel voor de Vlaamse finale van Vlajo Mini-ondernemingen. De vijf winnaars van de provinciale selecties namen het in een uiterst spannende finale tegen elkaar op. Inzet was de ViA Wisselbeker 2014 die het team jongeren bekroont met de beste mini-onderneming. Time For Vinyl van het Sint-Pieterscollege Leuven kwam als grote overwinnaar uit de bus met hun unieke klokken gerecycleerd uit oude vinylplaten.

Het panel van juryleden o.l.v. Nikolaas Tahon (Deloitte) was onder de indruk van de presentaties van de vijf laureaten, in wat ze dé sterkste finale in jaren noemde. Winnaar Time For Vinyl van het Sint-Pieterscollege Leuven bestaat uit 8 leerlingen met als studierichting economie en economie-moderne talen. Hun businessconcept is even simpel als geniaal. Afgedankte vinylplaten krijgen een tweede leven door ze te recycleren tot moderne designklokken. De jury prees het concept van hun mini-onderneming waarbij innovatie, design en duurzaam ondernemen hand in hand gaan. De wisselbeker vormt het toegangsticket voor de Europese finale in Tallinn (Estland) eind juli. “Het is bijzonder leuk wanneer ons project, waar zoveel tijd en energie in gestoken werd, uiteindelijk slaagt en erkenning krijgt. Volgende stap is een doorstart maken met Time For Vinyl”, aldus een uitgelaten Emile Claes, gedelegeerd bestuurder van Time For Vinyl.

TFV

Time For Vinyl: Emile Claes, Elout Konijn, Hanne Neyts, Jeroen Vandevenne, Sarah Geerts, Nathan De Doncker, Jelle Van De Weyer, Hendrik Dercon

Publieksprijs
De publieksprijs ging naar Triple C, een team bestaande uit tien leerlingen van het Vrij Technisch Instituut Zandhoven. Met hun Zweedse fakkels geven ze ‘vuur op tuinfeesten’ een nieuw elan. Hun concept is bovendien veiliger dan de vuurkorf en minder vervuilend.

TRIPLE C

Triple C: Laurens Adriaenssens, Yoshi Foerier, Cédric De Leeuw, Jonas Vekemans, Michaël Lievens, Ben De Breuker, Mike Peeters, Dennis Duurloo, Wannes van Oijen, Vincent Mais

Laureaten
Hieronder de winnaars in de verschillende categorieën:
1. Meest duurzaam concept: Triple C | Vrij Technisch Instituut Zandhoven | Zweedse fakkels
2. Ondernemen in partnership: Wanne Kuni | Spes Nostra Kuurne | Serveerbordje in de vorm van een puzzelstuk
3. Meest internationale concept : Ecoustic | Bovenbouw Sint-Michiel Leopoldsburg | Kwaliteitsvolle speaker op zonne-energie
4. Meest commerciële concept: Fabriek Boetiek | Edugo Lochristi | Organisatie van een outletbeurs
5. Beste design: Time For Vinyl | Sint-Pieterscollege Leuven | Klokken gemaakt uit gerecycleerde vinylplaten

Stimulans voor ondernemerschap en talentontwikkeling
Vlajo wil talent creatief ontwikkelen en daagt daarom leerlingen uit het secundair onderwijs uit om een Vlajo Mini-onderneming op te richten. Voor de loop van één schooljaar starten de jongeren in team een eigen bedrijfje.
Ze verdelen de functies, kiezen een product of dienst, doen marktonderzoek, zoeken aandeelhouders, vervaardigen hun producten, ontwikkelen een marketingstrategie om hun product te commercialiseren en voeren ten slotte de boekhouding. Een ervaring waarbij ze ondernemende competenties ontdekken en ontwikkelen als initiatief nemen, teamspirit, innovatie, leiding geven,… . Dit schooljaar deden 500 mini-ondernemingen (ca. 5000 leerlingen) mee aan het programma Vlajo Mini-ondernemingen. Ook op andere onderwijsniveaus biedt Vlajo ondernemerschapsprogramma’s aan.

Hoge resolutie foto’s op aanvraag.

Voor de redactie:
Info over Vlajo – www.vlajo.org
Info over Time For Vinyl – www.timeforvinyl.be of www.facebook.com/TimeForVinyl
Info over Triple C – www.triplec.be of www.facebook.com/ewb.triple.c.mini.company

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Vlajo
Nathalie Roels – communicatieverantwoordelijke – 0495 29 61 27 – nathalie.roels@vlajo.org

Time For Vinyl
Emile Claes – gedelegeerd bestuurder – 0497 57 31 47 – emile.claes00@gmail.com

Triple C
Laurens Adriaenssens – 0497 69 28 03 – ewb.triple.c@gmail.com

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: