Spring naar inhoud
mei 7, 2014 / vlajovzw

Glowvation – Beste Vlajo Small Business Project 2014

Leuvense studenten creëren fitnesshype met lichtgevende sticks

Brussel, 6 mei 2014 – Het prestigieuze gebouw van BNP Paribas Fortis aan de Koningstraat vormde gisteren het decor voor de Vlaamse finale van ‘Beste Vlajo Small Business Project 2014’. De tien provinciale laureaten presenteerden er hun project aan een deskundige vakjury o.l.v. Luc Missorten, CEO van Corelio. Glowvation van KHLeuven werd tot winnaar bekroond met hun vernieuwende manier van fitness.

Alle tien studententeams werden beoordeeld op hun businessplan en bedrijfspitch. De jury prees de ondernemingszin van het winnende Glowvation-team en roemde het potentieel van hun businessconcept dat wel eens zou kunnen uitgroeien tot Zumba versie 2.0. Naast het duidelijk in kaart brengen van de markt is er bijzonder goed nagedacht over het verdienmodel van deze nieuwe work-out, zo oordeelde de voorzitter van de jury. Glowvation is de woordcombinatie van ‘Glow’, afkomstig van de foamsticks die oplichten in het donker en ‘Innovation’ dat staat voor een jong en dynamisch team dat een vernieuwende manier van fitness en workouts brengt. Vijf bachelorstudenten Office Management/Event en Projectmanagement van KHLeuven Echo ontwikkelden deze nieuwe fitnessstijl waarmee je je eerder op het terrein van Tomorrowland waant dan in een saaie fitnesszaal. Met hun overwinning sleepte Glowvation een geldprijs van 500 euro in de wacht. Begin juli verdedigen ze Vlaanderen op de Europese finale in Amsterdam.

glowvation

Glowvation: Jan Hendrickx, Dagny Vranckx, Tom Colyn, Zef Helsen, Niels Scheltiens

Andere toppers
Op de tweede plaats eindigde Best IT Solutions, kortweg BITS, van Katholieke Hogeschool Vives met hun applicatie voor kinderen met een mentale beperking. Dit Vives-studententeam bestaat uit drie studenten Toegepaste Informatica, drie studenten Accountancy & Fiscaliteit en drie studenten Ergotherapie. Zij ontwikkelden een softwareapplicatie ERGOdroid die kinderen met een mentale beperking in staat stelt om activiteiten van het dagelijks leven (ADL) zelfstandig en autonoom uit te voeren. “Hun softwaretoepassing is ontwikkeld voor een zeer specifieke doelgroep met een uitmuntend voorafgaand marktonderzoek,” aldus de jury. Serafijn Boelaert, gedelegeerd bestuuder van BITS: ‘Deze zilveren medaille bevestigt waar we al van in het begin in geloofden: BITS is een topproject! In de toekomst willen we nog meer mensen overtuigen van de voordelen van onze app’. Met de aan deze prijs verbonden 500 euro keerden de trotse jonge ondernemers huiswaarts.

BITS

BITS: Serafijn Boelaert, Isabelle Mattheus, Jeroen Vanhoutte, Charlien Coussens, Anthony Van Parijs, Jonas Kint, Sharon Vandecasteele, Kimberley Hoorne, Yasmina Dalle

Hyuandai Brilliant Young Entrepreneur Award
SMTH Smooth van KHLeuven werd door Hyundai experts verkozen tot Vlaamse winnaar van de Hyundai Brilliant Young Entrepreneurs Award. De Award bekroont het studentenbedrijf met het hoogste doorstartpotentieel. Kristof Van Thielen, Damien De Ryck, Dimi Moreels, Tars Geerts en Yasmine Jacobs ontvangen zo een investering van 15.000 euro en professionele coaching om hun onderneming uit te bouwen. Dit team ontwikkelde met de ‘Pallet – your slim bamboo wallet’ dé oplossing voor een te grote, te brede, te lange kortom onhandige portefeuille. De zes studenten Banaba Advanced Business Management ontworpen een miniportefeuille in bamboe waarin enkel de essentiële benodigdheden kunnen opgeborgen worden. Van bank- tot identiteitskaart, van briefjes tot munten, zelfs een sleutel. ‘Nu weten we dat we echt verder kunnen gaan. Tot nu toe gebeurde de productie met sponsorgelden en eigen financiële middelen, maar nu is the sky the limit’, aldus gedelegeerd bestuurder Kristof Van Thielen.

Hyundai en de Europese koepelorganisatie voor jong ondernemerschap JA-YE Europe willen Europese ondernemers in spe helpen om hun dromen waar te maken. Via het initiatief Brilliant Young Entrepreneurs geeft Hyundai financiële steun aan junior ondernemers om met hun Vlajo Small Business Project een echte doorstart te maken als onderneming. Zo wordt het ondernemend project dat de studenten op school runnen met behulp van hun docenten en Vlajo een echte business.

Smooth

Laureaten
Hieronder de winnaars in de verschillende categorieën:
1. Meest klantgerichte SBP: LoCo Systems | Hogeschool PXL | Universele spanbandenbeschermer
2. Beste sociaal ondernemerschap: BITS | Katholieke Hogeschool Vives | met Ergodroid – app voor kinderen met mentale beperking
3. Beste design: SMTH Smooth (KHLeuven) | met The Pallet – the wooden mini wallet
4. Grootste hypepotentieel: Glowvation (KHLeuven) | nieuwe workout brengt festivalbeleving naar fitnesszalen
5. Meest maatschappelijk verantwoord verhaal: WinWinner | Arteveldehogeschool | online platform winwinlening voor KMO’s en beleggers
6. Beste teamwork: GLICE | Arteveldehogeschool | glazenhouder voor ijsemmer
7. Creatiefste team: Comfort Sport Solutions | Thomas More Geel | met Comfy Gloves – elektrisch verwarmde binnenhandschoen
8. Beste promotiecampagne: Stelo | Universiteit Antwerpen | speels zitmeubel voor kinderen
9. Saleskampioen: BUCO | Hogeschool PXL | magnetisch schrijnwerkerspotlood
10. Beste marktonderzoek: White Vault | Howest | met Fune Assist | software voor uitvaartondernemers

Stimulans voor ondernemerschap en talentontwikkeling
Via Vlajo Small Business Projects (SBP) worden proefondernemingen opgestart in hoger onderwijs. Studenten vormen tijdens hun studie een reëel beeld van ondernemerschap en hoe je een eigen zaak uit de grond stampt. Bovenal ontwikkelt Vlajo hun attitude om ondernemend te denken en doen. De Vlajo SBP finale is een boeiend wedstrijdparcours voor ambitieuze teams. Dit academiejaar doen 400 Small Business Projects (ca. 2500 studenten) mee aan het programma Vlajo Small Business Projects. Ook op andere onderwijsniveaus biedt Vlajo ondernemerschapsprogramma’s aan.

Voor de redactie:

Info over Vlajo – www.vlajo.org
Info over Glowvation – www.glowvation.be of www.facebook.com/glowvation
Info over Best IT Solutions – www.bestitsolutions.be
Info over SMTH Smooth – www.areyousmooth.be of www.facebook.com/areyousmooth

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Vlajo
Nathalie Roels – Communicatieverantwoordelijke – 0495 29 61 27 – nathalie.roels@vlajo.org

Glowvation
Jan Hendrickx – 0473 51 59 59 – jan.hendrickx_@hotmail.com

Best IT Solutions
Serafijn Boelaert – 0477 07 37 16 – serafijn.boelaert@gmail.com

SMTH Smooth
Kristof Van Thielen – 0499 14 17 62 – kristof.van.thielen@student.khleuven.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: