Spring naar inhoud
november 29, 2013 / vlajovzw

Jongeren leren duurzaam ondernemen op Dag van de Vlajo Jieha!

Op maandag 25 november organiseerde Vlajo een eerste, succesvolle editie van ‘Dag van de Vlajo Jieha’ in Het Depot in Leuven. Maar liefst 300 Vlaamse leerlingen en leerkrachten werden er ondergedompeld in een bad van eerlijk ondernemen. Het programma werd groen gekleurd door Nic Balthazar, een Fairtrade lunch en creatieve workshops rond duurzaam ondernemen. Met dit initiatief wil Vlajo jongeren nog meer inspireren en stimuleren om een eerlijke onderneming uit de grond te stampen, de Vlajo Jieha of Jong Initiatief voor Eerlijke Handel. Een korte ondernemingservaring voor leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs.

P1020046

S.O.S. Klimaat

Nic Balthazar, Vlaanderens milieu-ambassadeur bij uitstek, kwam de jongeren uitleggen waarom hij zich zoveel zorgen maakt over de klimaatverandering. Tijdens zijn interactieve lezing brak hij een lans voor het milieu: voor een andere manier van denken, van ondernemen, van werken en van leven. Zijn inspirerende presentatie zette het jonge publiek duidelijk aan het denken. “Het doet me schrikken dat België de zesde grootste vervuiler ter wereld is. We zijn duidelijk niet goed bezig. Dit doet me toch serieus stilstaan bij m’n eigen ecologische voetafdruk”, aldus Gianni Sagaert van het Emmaüsinstituut Bovenbouw uit Aalter.

Vlajo Jieha timmert aan duurzame weg

Vlajo Jieha legt een goede basis voor de toekomst: leerlingen van de tweede en derde graad maken, al doende, kennis met eerlijk ondernemen. Een uitgestippeld doe-leertraject, met het nodige didactische materiaal, ondersteunt leerlingen en leerkrachten in hun project. Met deze “Dag van de Vlajo Jieha” gaat Vlajo nog een stap verder in duurzaam ondernemen en kunnen leerlingen, exclusief, proeven van de échte Vlajo Jieha!-sfeer. “Onze leerlingen op een interactieve manier laten stilstaan bij het belang van duurzaam ondernemen is niet zo evident. Deze “Dag van de Vlajo Jieha” slaagt daar ontzettend goed in. Ons zie je hier volgend jaar zeker terug”, aldus Ann Van Herck, leerkracht Godsdienst van het Heilig Graf Turnhout.

Foto’s: https://www.facebook.com/vlajojieha

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: