Spring naar inhoud
november 18, 2013 / vlajovzw

Studenten Vlajo Innovatiekamp ontwerpen nieuwe Randstad-kantoren

Vlajo heeft in opdracht van Randstad het innovatiekamp “Vlajo-Randstad Creativity & Innovation Challenge” georganiseerd. Tijdens dit 24u durende innovatiekamp werden studenten uit de 3e graad secundair onderwijs gevraagd een concept te bedenken om de rol, werking en uitstraling van de Randstad-kantoren te Brussel, Leuven en Gent te optimaliseren. Er werd hen ook gevraagd te brainstormen hoe Randstad in de toekomst dient om te gaan met hun online media. De uitgewerkte voorstellen van het winnende team gaven de aanzet voor de hernieuwde visie van de drie Randstad-kantoren. Het nieuwe kantoor op het Muntplein in Brussel opende op 7 november 2013 als eerste zijn deuren. Het winnende Vlajo-team was uiteraard ook van de partij op deze feestelijke opening!

Munt-sm

Uit marktonderzoek blijkt dat jongeren alsmaar minder de weg naar een uitzendorganisatie vinden. Randstad wil hierop een ‘consumer centric’-antwoord bieden. Tijdens dit innovatiekamp zijn de studenten tot hele duidelijke inzichten gekomen waarmee Randstad direct aan de slag is gegaan. Hun belangrijkste aanbevelingen: meer aandacht voor de onthaalruimte met integratie van technologie; dichter bij de school en de studenten staan; brug slaan naar de schoolomgeving en aanwezig zijn op de schoolvloer; kandidaat heeft behoefte aan coaching, oriëntatie en advies in individuele ruimte in plaats van achter een bureau.

Het project Vlajo Innovatiekampen heeft als voornaamste doelstellingen om innovatieve vaardigheden en creatieve ideeën bij jonge mensen te stimuleren. Tijdens een creatieve brainstorm krijgen ze 24 uren de tijd om samen in team een oplossing te bedenken voor een reëel bedrijfsprobleem. Hulpmiddelen, informatie en advies van professionals staan ter beschikking om  een overtuigend plan samen te stellen en de jury voor zich te winnen. Dit tweedaagse innovatiekamp, inclusief overnachting, is voor jongeren een unieke ervaring voor het leven!

Klik hier om de foto’s te bekijken van de feestelijke opening van het Randstad-kantoor te Brussel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: