Spring naar inhoud
juli 8, 2013 / vlajovzw

HIVE behaalt Europese Hyundai Brilliant Young Entrepreneur Award (€ 15.000)

Vlaamse creativiteit van ingenieurs-studenten scoort in Europese finale met doorstart Award

Zes ingenieursstudenten van de Karel de Grote-Hogeschool Antwerpen wonnen op 4 juli in de JA-YE Europe Enterprise Challenge 2013 de Hyundai Brilliant Young Entrepreneur Award. De Award bekroont studentenbedrijven met het hoogste doorstartpotentieel  (21 deelnemende teams).  Met hun Vlajo Small Business Project HIVE ontwikkelen en commercialiseren ze een innovatief ontwerp voor een stapelbare indoor venstermoestuin.

Is Vlaanderen klaar voor windowfarming of raamtuinieren?  “Iedereen tuinier”, als het van hen afhangt, in Vlaanderen en in Europa… want de ambitie is hoog. HIVE vertegenwoordigde Vlaanderen nadat zij de ViA Wisselbeker wonnen in de Vlajo finale bij BNP Paribas Fortis, Brussel. Ze winnen de Europese editie van de Hyundai Brilliant Young Entrepreneur Award, goed voor 15.000 euro (opgedeeld in 3 schijven) om te investeren in hun bedrijf.

Hive-brilliantyoungentrepreneurs EU

“We zagen de trend van het windowfarmen of raamtuinieren in Amerika”, vertelt David Lehembre, commercieel directeur van HIVE. “Het concept windowfarmen is daar ontwikkeld zodat iedereen met een raam in het huis of in de flat groenten en kruiden kan kweken. Daar maken ze vooral gebruik van gerecycleerde plastic flessen, die ze omvormen en boven elkaar ophangen voor je raam en binnenhuis, verticaal raamtuinieren dus. Wij kwamen op het idee om een kant-en-klaar product te maken met een mooi design. De studenten kozen voor een zeshoekig ontwerp. “Zo kan je de HIVES opstapelen in de hoogte en breedte zoals een honingraatstructuur of beehive in het Engels, vandaar de naam”, verklaart de commercieel directeur. De HIVES zijn gemaakt in kunststof en laten dus licht doorschijnen in de kamer ook als ze voor een raam staan opgestapeld. “Mensen kunnen hun eigen creaties vormen met dat stapelsysteem. Door in de hoogte of de breedte te werken kunnen ze meer kruiden en groenten kweken.”

Het Vlajo studentenbedrijf loopt in het kader van The Company programma van KDG Antwerpen, dat de ondernemer in de ingenieur ontwikkelt.

De Vlaamse ingenieurs weten te overtuigen in creativiteit. Ook in 2012 werd een Europese podiumplaats behaald. HIVE trekt de lijn door.

Meer info:
David Lehembre (Commercieel directeur) – 0478/72 86 04
Yannick Ba (Gedelegeerd bestuurder) –  0494/65 07 04
http://www.facebook.com/hivewindowfarming

Link: persartikel overwinning Vlajo SBP finale 2013

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: