Spring naar inhoud
juni 24, 2013 / vlajovzw

Ambassadeurs in ondernemerschapsonderwijs

De Vlajo Ambassadeur Award is een jaarlijkse onderscheiding die Vlajo uitreikt aan vrijwilligers die op uitzonderlijke wijze een bijdrage hebben geleverd in de missie van Vlajo. Alhoewel er honderden Vlajo vrijwilligers buitengewone bijdragen leveren in het dagdagelijks promoten van ondernemingszin in de scholen, zal Vlajo de titel van Ambassadeur toekennen aan deze vrijwilligers die de organisatie vertegenwoordigd hebben met het resultaat van een hefboom, met het effect van een vermenigvuldiging. Zij staan symbool voor de vele honderden vrijwilligers.

Zes nieuwe Vlajo Ambassadeurs in 2013

AMB_Paul Verschueren_130618_VLAJO_110-WEBPaul Verschueren (Federgon) heeft vanuit zijn werkervaring goed zicht op de competentieverwachtingen van de arbeidsmarkt en is een echte netwerker. Als voorzitter Productontwikkeling gaf hij mee vorm aan het Vlajo Masterplan en bewaakt hij aandacht voor kwaliteit en objectieven.

AMB_Jos Hermans_130618_VLAJO_113-WEBJos Hermans (Hill Consulting) is een droomcoach avant-la-lettre. Als voorzitter TSG Organisatie gaf hij mee vorm aan het Vlajo Masterplan en is een stuwende kracht achter het droomcoachprogramma. Bovendien helpt hij Vlajo-staf in leidinggevende functies via opleidingen.
AMB_Luc Neyens_130618_VLAJO_115-WEB
Luc Neyens (Syntra) draagt zorg voor de win-win bij de publiek-private samenwerking. Hij bewaakt de kwaliteit van de opleiding van Vlajo-ondernemers en leercoaches via workshops en seminaries in heel Vlaanderen. Goed voor een bereik van 4000 deelnemers per jaar.
AMB_Maurice Mergeay_130618_VLAJO_117-WEBMaurice Mergeay (BioRICS) is een ondernemer in hart en nieren en heeft veel ervaring met start-ups en bedrijven leiden. Hij coacht en adviseert al jarenlang de Vlajo-projecten in het hoger onderwijs. Via zijn netwerk in o.a. Rotary Leuven creëert hij verscheidene kansen voor Vlajo.
AMB_Frank Deleenheer_130618_VLAJO_120-WEB
Frank Deleenheer (Gimv) is vanuit zijn sponsorengagement verder uitgegroeid naar een Vlajo Ambassadeur. Hij draagt zorg voor het engagement van medewerkers in ondernemerschapsonderwijs. Voegt een gezonde kritische dosis toe aan de organisatie van Start Academy en begeleid projecten post Vlajo verder in een mogelijke start-up.
Specifiek voor partnerships wordt de Jacques Laverge Ambassadeur Award uitgereikt. Jacques Laverge stond als pionier en voorzitter van Vlajo (1996-2008) symbool van de uitbreiding van een enkelvoudig streven voor meer ondernemingszin bij jongeren in vele nieuwe partnership die tot op vandaag de basis vormen van Vlajo.
AMB_Serge Huyghe_130618_VLAJO_126-WEB
Serge Huyghe (VKW) actief binnen een interprofessionele bedrijvenorganisatie heeft opvallend veel kennis van en voeling met het onderwijs. Zijn brugfunctie zorgt voor visie en daadkracht bij Vlajo-programma’s en is een waar klankbord voor onze organisatie. Hij zorgde mede voor de groei en overdracht van Ondernemers voor de Klas naar Vlajo met een blijvend engagement van ondernemers en de provinciale VKW-kantoren.

De laureaten ontvangen een sculptuur die de resultaten van een talentgeoriënteerd onderwijs symboliseren. Jongeren groeien in teamverband naar de top van hun ondernemende talenten in een creatieve evenwichtsoefening. Ondernemingszin als krachtige mix van zelfsturing en creativiteit. De verschillende kleuren van de jongeren wijzen op diverse talenten: elk vanuit zijn eigen invalshoek en sterkte vormen ze een unieke combinatie in hun studentenbedrijf.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: