Spring naar inhoud
mei 21, 2013 / vlajovzw

Sociaal ondernemerschap, ook in onze Vlaamse scholen! (SEP)

Global Enterprise Project logoBirdz&Beez uit Handelsschool Broeders Sint-Niklaas wint nationale finale Social Enterprise Program (SEP)

Vijf Vlajo Mini-ondernemingen uit verschillende Vlaamse scholen streden gisteren, 15 mei, om de titel van ‘Beste sociale mini-onderneming’. Met een zelfgemaakt promofilmpje en een ijzersterk businessplan achter de hand presenteerden ze hun sociale onderneming online voor een 3-koppige jury. Als groene onderneming die vogel-, voeder- en insectenhuisjes maakt in samenwerking met Groep Intro, een vzw die deeltijds studerende jongeren helpt hun weg in de samenleving te vinden, won Birdz&Beez deze online wedstrijd met verve. Met de opbrengsten van hun bedrijfje sponsoren ze hun goed doel Groep Intro. Op 20 juni vertegenwoordigen ze ons land op de Europese finale (eveneens online).   

“Het plaatje klopt. Deze Vlajo Mini-onderneming ademt sociaal ondernemerschap uit.”, aldus jurylid Kurt Debuck van Intel Corporation.

SEP Belgium 2013 12Wedstrijd voeren vanachter je laptop; het is eens wat anders. De 17-jarige Eline Rooms en Evelien Heirbaut presenteerden live vanuit Parijs hun sociale onderneming, terwijl de rest van hun team in een ander deel van Europa vertoefde. Dat de datum van deze wedstrijd rond sociaal ondernemerschap samenviel met hun schoolreis kon de dames niet tegenhouden in hun deelname. Het feit dat alles online gebeurde maakte het immers mogelijk om op twee plaatsen tegelijk te zijn. De andere teams presenteerden vanuit hun klaslokaal, of zoals Vlajo mini-onderneming ‘Troubadour on tour’ live vanuit hun voorleescaravan.

Het promofilmpje van Birdz&Beez kunt u bekijken op http://vimeo.com/65014874.
Beeldmateriaal op www.facebook.com/vlajominiondernemingen (dd. 16 mei)

Contactgegevens
Heleen Van Grieken: 0492 73 05 45 of heleen.vangrieken@vlajo.org, www.vlajo.org

Social Enterprise Program werd vorig schooljaar gelanceerd in partnership met Intel Corporation en FERD en bereikte al meer dan 2000 studenten in meer dan 100 scholen in 10 Europese landen. Allen bouw(d)en ze met hun sociale mini-onderneming aan een betere toekomst. Meer info op www.sep.ja-ye.org.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: