Spring naar inhoud
mei 7, 2013 / vlajovzw

Windowfarming wint op Vlajo SBP finale

Zes ingenieursstudenten van Hive hebben beste onderneming hoger onderwijs

Zes studenten Academische B achelor Industriële Wetenschappen en Technologie aan Karel de Grote-Hogeschool in Hoboken werden maandag 6 mei in de finale verkozen tot beste Vlajo Small Business Project (Vlajo SBP) ‘Hive’. Tijdens deze wedstrijd in BNP Paribas Fortis Brussel ontvingen ze daarvoor een geldprijs van 500 euro en in juli verdedigen ze Vlaanderen op de Europese finale in Luik.

Yannick Ba, Yannis De Cleene, David Lehembre, Stefan Ceulemans, Sanel Pepeljak en Bart De Kleijn volgen Academische Bachelor Industriële Wetenschappen en Technologie aan Karel de Grote-Hogeschool en kozen daarnaast de minor ‘The Company’. Hierbij maken ze kennis met ondernemen en richtten ‘Hive’ op als Vlajo Small Business Project. Hun product de ‘Hive’ is een zeshoekige structuur die fungeert als bloempot en serre. Met het bevestigingsysteem voeg je meerdere modules samen tot trendy en compacte kweektuin in honingraatstructuur.

Team Hive kon gisteren de jury overtuigen om hen als beste Vlajo SBP uit te kiezen met hun sterk businessplan en een uitstekende bedrijfspresentatie. In juli verdedigen ze Vlaanderen op de Europese finale. De tweede plaats ging naar Youba, studenten Professionele Bachelor Toegepaste Informatie van de Xios Hogeschool Limburg die een app ontwikkelden om via smartphone in horecazaken bestellingen te plaatsen.

winnaar Hive-3 webSBP Hive KdG 1

Stimulans voor ondernemerschap en talentontwikkeling

Via Vlajo Small Business Projects (SBP) worden proefondernemingen opgestart in hoger onderwijs. Studenten vormen tijdens hun studie een reëel beeld van ondernemerschap en hoe je een eigen zaak uit de grond stampt. Bovenal ontwikkelt Vlajo hun attitude om ondernemend te denken en doen. De Vlajo SBP finale is een boeiend wedstrijdparcours voor ambitieuze teams.

Contactgegevens
Peter Coenen (Directeur Vlajo): tel 016-26 84 01
Evelyn Dekyvere (Hoofdcoördinator hoger onderwijs): tel 0492 73 61 62 evelyn.dekyvere@vlajo.org
Vlajo, Innovatie- en Incubatiecentrum, Kapeldreef 60, 3001 Leuven. www.vlajo.org

Yannick Ba (CEO Hive): 0494-65 07 04, yannickba@hotmail.com
www.greenupyourlife.be
www.kdg.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: