Spring naar inhoud
april 25, 2013 / vlajovzw

Vlajo-Electrabel Innovatiekamp in Doel (24-25 april 2013)

Electrabel haalt inspiratie voor tv-spot bij tieners
Negentig jongeren bedenken energiebezuinigende campagnes op Vlajo-Electrabel Innovatiekamp

Negentig jongeren uit de derde graad secundair onderwijs kropen tijdens het 24 uren durende Vlajo-Electrabel Innovatiekamp in de huid van marketeers en ontwikkelden een nieuwe tv-campagne. Twaalf teams leverden een waaier aan jonge, frisse ideeën voor Electrabel die wel eens wilde aftoetsen of hond Kito een blijver is. Team Up2U behaalde na de jurypresentatie de eerste prijs in de kerncentrale van Doel met hun Electrabel-man.

Op woensdag 24 en donderdag 25 april organiseerde Vlajo in samenwerking met Electrabel en Flanders DC een innovatiekamp. In deze educatieve uitdaging voor innovatieve denkers, die plaatsvond in de Electrabel kerncentrale van Doel, werden 90 leerlingen van de derde graad secundair onderwijs door Electrabel uitgedaagd een creatief scenario te bedenken voor een tv-spot die energie bezuinigen stimuleert. De teams kregen 24 uren de tijd om een oplossing te bedenken en uit te werken in een businessmodel en presentatie. Ze werden hiervoor in teams ingedeeld met jongeren uit verschillende scholen en studierichtingen en hadden de kans om advies in te winnen van deskundigen. Jongeren worden met dit initiatief aangezet om creatief te denken, samen te werken in team en maken kennis met reële uitdagingen uit het bedrijfsleven.

DSC_2816Het idee van team Up2U won de challenge. “Het team maakte handig gebruik van de verschillende talenten waarover de leden beschikten, ze brachten een sterke presentatie en hadden het geheel mooi conceptueel verfijnd met een logo en schetsen,” aldus Jan Trangez, Site Manager kerncentrale Doel, Electrabel. “Bovendien kunnen we op hun idee mooi verder gaan bouwen.” Ana Amaral (Pius X Antwerpen), Erik Akbas (Ursulinen Mechelen), Thomas Boogaerts (St. Norbertus Duffel), Seppe Claes (St. Michiels Leopoldsburg), Nicolas Illegems (St. Godelieve Kapelle-op-den-Bos), Mohamed Kahia (St. Guido Anderlecht) en Sarah Vermeirsche (St. Amandscollege Kortrijk) gaan naar huis met de overwinning, bioscooptickets en een rugzak voorzien van zonnepanelen om elektronica te laden.

Contactgegevens
Peter Coenen (Directeur Vlajo): tel 016 29 84 01 .
Karine Soete (Verantwoordelijke Vlajo Innovatiekampen): tel 0476 58 69 76 of karine.soete@vlajo.org
Vlajo, p.a. Innovatie- en Incubatiecentrum, Kapeldreef 60, 3001 Leuven.

Beeldmateriaal
Professioneel fotomateriaal op aanvraag en impressies op www.facebook.com/vlajoinnovatiekamp

http://www.electrabel.behttp://www.vlajoinnovatiekampen.behttp://www.vlajo.org

 electrabel gdf suez logo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: