Spring naar inhoud
maart 29, 2013 / vlajovzw

Studententeam BeBright wint Start Academy

Businessplanwedstrijd voor studenten hoger en universitair onderwijs in Vlaanderen

MIX_8632_winnaars-2Vijf studenten master industrieel productontwerpen uit Howest Kortrijk wonnen op 28 maart de businessplanwedstrijd Start Academy met hun product Lumiway. Een stijlvolle lichtgordel aangepast aan de specifieke noden van lopers onder de slogan ‘zien en gezien worden’. Hun inspiratie haalden ze uit de trieste herinnering aan een vriend die omkwam bij een aanrijding in het donker.

Start Academy gaat op zoek naar de ondernemer in de student. Er namen 305 studenten deel, goed voor 102 businessideeën. De teams stapten in een parcours van coaching door professionals en seminaries om hun idee uit te bouwen tot een reëel businessplan.  De geselecteerde top 6 stelde gisteravond hun concept voor aan de twaalfkoppige jury voorgezeten door Marc Coucke (CEO Omega Pharma).  BeBright kwam als winnaar uit de bus en kreeg behalve een geldprijs van €2500 ook een pakket consultancy ter waarde van €15000 die hun opstart als bedrijf een boost moet geven.

“Hun businessplan is diepgaand en onderbouwd met goed luisteren naar en research bij de prospectklant. Hun bedrijf kan nog vele kanten uit, zo kunnen ze het product uitrusten met slimme toepassingen zoals hartslagmeters of muziekbronnen. Bovendien is er ook een markt bij andere specifieke doelgroepen, denk maar aan wegenwerkers,” aldus juryvoorzitter Marc Coucke.

Start Academy logoDe andere finalisten waren publieksprijswinnaar VHSoftware met meetkundige software voor kinderen met een fysieke beperking (Katho VHTI & Katho HANTAL), Hive met een modulair systeem om binnenshuis kruiden te kweken (Karel de Grote-Hogeschool), Obicoach die honden met obesitas begeleidt (Thomas More Kempen), Stadsvestiaire met een vestiaire voor studenten (KU Leuven) en Qualenica die een onderneming uitwerkt rond apotheekbereidingen (KU Leuven).

Contact:

Olivier De Bie (BeBright): olivier.de.bie@student.howest.be, 0477-44 82 58
Evelyn Dekyvere (Vlajo): evelyn.dekyvere@vlajo.org, 0492-73 61 62

Foto’s: op aanvraag of via facebook.start-academy.be

Naamloos-1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: