Spring naar inhoud
maart 13, 2013 / vlajovzw

Vlajo Droomfabriek: voorleesevent in Huldenberg (13 maart)

PRINSES ROOSJE HELPT KINDEREN MET BEPERKING DROMEN

“Als ik later groot ben, word ik een prinses.” Sprookjes zijn de dromen van een kinderziel. Maar wat met kinderen die visueel verhinderd zijn om met letters om te gaan? Hoe dromen zij? In het kader van de jeugdboekenweek met als thema ‘ een zee van tijd om te dromen’, organiseert klas I van centrum Ganspoel voor deze kinderen een voorleesevent. Op woensdag 13 maart presenteren zij om 10u30 hun zelfgeschreven verhaal ‘Doedels Dromendoos stelt voor ‘Prinses Roosje’ in Centrum Ganspoel te Huldenberg.

Talenten en vaardigheden ontwikkelen, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Centrum Ganspoel (buitengewoon basisonderwijs, type 6) uit Huldenberg heeft dit goed begrepen.  De 8 leerlingen van hun functionele leerklas  richtten begin dit schooljaar een Vlajo kid@bizz bedrijfje op.  Ze kozen ervoor om een doosverhaal te maken voor de kinderen van de 3de kleuterklas.  De 10 kleine doosjes waaruit hun verhaal bestaat vertellen samen het verhaal van prinses Roosje.

Op woensdag 13 maart presenteren de leerlingen zelf hun verhaal. In de slaapkamer van Roosje, die de kinderen in een leegstaand lokaal nagebouwd hebben, vertellen ze de avonturen van het prinsesje aan andere leerlingen van hun school. Een leerling zal het verhaal in braille voorlezen terwijl de anderen de toeschouwers begeleiden bij het openen van de doosjes.  Zo zorgen ze ervoor dat elk kind actief aan het verhaal kan deelnemen en een unieke ervaring beleeft.

Met de opbrengst van de verkoop van hun doosverhaal steunen de leerlingen een onderwijsproject in Indonesië.  En dat loopt van een leien dakje. De leerlingen verkochten reeds 40 verhalen aan scholen in de buurt.  “Wij zijn een doelgroep die vaak ontvangt, dus is het fijn om ook eens iets voor een ander te doen!” getuigt juf Katrien Stauven.

Praktisch: Woensdag 13 maart, 10u30, Ganspoel 2, 3040 Huldenberg

Uitnodiging van de leerlingen: http://youtu.be/JMb7262Udio

Contactinformatie:
Katrien Strauven (begeleidende juf):  katrien.strauven@telenet.be of tel 0472824501
Jan Gennez (Vlajo coördinator De Droomfabriek): jan.gennez@vlajo.org of tel 0479894637

Centrum ganspoel (http://www.ganspoel.be/) Centrum Ganspoel organiseert de ondersteuning van kinderen, jongeren en volwassenen met een visuele of visueel-meervoudige beperking, zowel residentieel als ambulant. Het centrum zorgt dus zowel voor opvang op haar campus als  voor thuisbegeleiding. Hierin laat het zich leiden door de christelijk mensvisie en algemene humane waarden.

Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw, Vlajo (www.vlajo.org) wil talent creatief ontwikkelen. Vlajo wil jonge mensen vroegtijdig vertrouwd maken met ondernemerschap en mobiliseert hiervoor scholen en bedrijven in een win-win relatie. Ruim 60.000 schoolgaande kinderen en jongeren maken via de Vlajo programma’s kennis met ondernemend denken en doen: DROMEN, DOEN, DURVEN, DOORZETTEN.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: