Spring naar inhoud
februari 22, 2013 / vlajovzw

Vlajo Ondernemers voor de Klas (4 tot 15 maart 2013)

Het grootste netwerkproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen van start

Onrealistische verwachtingen van startende werknemers? Weinig afgestemde opleidingen op de arbeidsmarkt? Tijdens Ondernemers voor de Klas, het grootste netwerkproject tussen scholen en bedrijven van Vlaanderen, gaan ondernemers en jongeren met elkaar in dialoog. Tussen 4 en 15 maart vinden 450 spreekbeurten plaats in secundaire en hogescholen om wederzijds begrip tussen werkgevers en toekomstige werknemers te vergoten en voor een positieve beeldvorming van ondernemerschap bij jongeren en leerkrachten. Vlajo Ondernemers voor de Klas is een organisatie van Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw (Vlajo) in samenwerking met het Ondernemersplatform VKW en VKW Limburg, ontwikkelaars van het format, en met de steun van Start People.

De volgende generatie afgestudeerden zijn hard nodig op het werkveld om de uitstroom van de babyboomers als gevolg van de vergrijzing op te vangen. Zoals elke generatie verschilt deze nogal van andere generaties en werkgevers moeten zich verdiepen in deze aankomende werknemers, hun denkbeelden, motivatie en gedrag om ze te kunnen bereiken.

Anderzijds zitten de jongeren die een belangrijke studie- of beroepskeuze moeten maken met heel wat vragen: wat verwachten ondernemingen van afgestudeerden; welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf mee te draaien en wat betekent een onderneming of ondernemerschap nu precies? Vragen die ze tijdens de actie ‘Vlajo Ondernemers voor de Klas’ rechtstreeks aan een ondernemer of bedrijfsleider kunnen stellen.

Daarnaast moeten ondernemende jongeren warm gemaakt worden om de stap naar het starten van een eigen onderneming aan te wakkeren willen we de welvaart en het welzijn in ons land verzekeren. We moeten blijven inzetten om onderwijs en bedrijfsleven samen te brengen en daarom slaan Start People, VKW, VKW Limburg en Vlajo de handen in elkaar voor dit initiatief.

Herman VDVElde Marie Jo 2“Via authentieke getuigenissen van bedrijfsleiders krijgen jongeren de unieke kans om kennis te maken met de boeiende aspecten van het bedrijfsleven. Op deze manier houden ondernemers bovendien voeling met de leefwereld van hun toekomstige medewerkers.” Herman Van de Velde (Managing Director Van de Velde NV – Marie Jo lingerie) is peter van het project Vlajo Ondernemers voor de Klas en is tevens voorzitter van het Ondernemersplatform VKW. 

Contactgegevens
Peter Coenen (Directeur Vlajo): tel 016 29 84 01 of peter.coenen@vlajo.org
Wendy Smets (Projectcoördinator): tel 016 29 84 07 of wendy.smets@vlajo.org
Indien u geïnteresseerd bent om een sessie van Vlajo Ondernemers voor de Klas bij te wonen, neem dan contact op met wendy.smets@vlajo.org of tel. 016 29 94 07.

Klik hier om een selectie van een aantal sessies te bekijken.

Start People (www.startpeople.be) maakt deel uit van de beursgenoteerde groep USG People en biedt alle vormen van flexibele arbeid en uiteenlopende diensten aan op het gebied van human resources. Start People, de nummer 2 op de Belgische uitzendmarkt, heeft circa 500 medewerkers in dienst in meer dan 100 kantoren verspreid over heel België. Dagelijks zet het bedrijf meer dan 10.000 uitzendmedewerkers aan het werk.

VKW (www.vkw.be) is een uniek onafhankelijk netwerk van 4.000 geëngageerde leden, een platform waar u als ondernemer terecht kunt om met collega-ondernemers samen te komen en samen te werken.

VKW Limburg (www.vkwlimburg.be) is een toonaangevende werkgeversorganisatie van ondernemend Limburg die opkomt voor de belangen van de leden, een krachtig netwerk aanbiedt en degelijk ondernemen stimuleert.

Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw, Vlajo (www.vlajo.org) wil talent creatief ontwikkelen. Vlajo wil jonge mensen vroegtijdig vertrouwd maken met ondernemerschap en mobiliseert hiervoor scholen en bedrijven in een win-win relatie. Ruim 60.000 schoolgaande kinderen en jongeren maken via de Vlajo programma’s kennis met ondernemend denken en doen: DROMEN, DOEN, DURVEN, DOORZETTEN.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: