Spring naar inhoud
januari 24, 2013 / vlajovzw

Vlajo verkoopdag @ Shopping I Genk

40-tal Vlajo Mini-ondernemingen en Vlajo SBP’s uit Limburg nemen deel aan de Vlajo verkoopdag @ Shopping I Genk

In Shopping 1 te Genk vindt op zondag 27 januari aanstaande voor de 19 de keer de regionale verkoopdag plaats van de Vlajo Mini-ondernemingen uit de regio Limburg. Ook zullen er een heel aantal Vlajo Small Business Projects deelnemen. Small Business Projects (SBP) zijn proefondernemingen opgericht en gemanaged door hogeschoolstudenten. Deze projecten zijn een initiatief van Vlajo – Vlaamse Jonge Ondernemingen.

Deze jonge ondernemers hebben al enkele verkoopmomenten achter de rug, maar deze jaarlijkse topactiviteit is toch nog wat anders. Een 40-tal teams (Vlajo Mini-ondernemingen en Vlajo Small Business Projects) gaan het beste van zichzelf laten zien! Dit vraagt heel wat initiatief, samenwerking, organisatie en inzet en is voor de jongeren een onvergetelijke ervaring.

Tevens zullen ze onderling strijden voor enkele prijzen (prijsuitreiking zondag 27/01 rond 17u30)

Enkele blikvangers zijn: verschillende producten vervaardigd uit touw, handtassen en portefeuilles gemaakt van oude fietsbanden, een voorleescaravan,  smoelenboeken, verschillende nieuwe applicaties, enz. …

Al meer dan 20 jaar is dit project in Limburg een investering in het cultiveren van ondernemerschap, door een gezamenlijke inspanning van onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Vooral binnen de richting handel en economie wordt het project Vlajo Mini-ondernemingen zeer actief uitgevoerd als eindwerk.

In het schooljaar 2012-2013 werden er een 45-tal Limburgse Vlajo Mini-ondernemingen en een 60-tal Limburgse Vlajo Small Business Projects opgericht.

Shopping 1 te Genk leent zich uitstekend voor dergelijke evenementen gezien de centrale ligging in Limburg, de ideale oppervlakte, ruime parking en populaire bestemming voor wandelaars in het weekend. En bovendien is het voor de jonge ondernemers een ervaring op zich om eens allemaal samen in een echte winkelgalerij onder de aandacht te komen.

Het project heeft tot doel de jongeren praktische ervaring te laten opdoen betreffende alle aspecten van het zelfstandig ondernemen en van de bedrijfsvoering in KMO’s. Bij het opzetten van zo’n project beleven de studenten in groepsverband de realiteit van een echte onderneming.

Vanuit het bedrijfsleven wordt dit initiatief enorm gewaardeerd en gesteund. Concreet resulteert dit dat vele groepen onder hen een droomcoach hebben die de Vlajo Mini-ondernemingen en Vlajo Small Business Projects bij staat in hun project. Zo overleggen de droomcoaches met de jongeren over hun businessplan, praktische werking, teamwork, … .

Het onderwijs stapt langzaam maar zeker af van het louter kennis verwerven en ziet het nut van de praktijkgerichte aanpak. Dit zal de jongeren ten goede komen op de arbeidsmarkt die flexibele mensen zoekt met kennis van zaken, maar ook en vooral mensen die initiatief durven nemen, in team kunnen werken, … met andere woorden ‘ondernemend’ zijn.

Provinciaal coördinatoren Heidi Merta, Fabienne Geuens, Yves Exelmans en Annelies Gennez kunnen dit project van de vzw Vlaamse Jonge Ondernemingen lokaal opvolgen en sturen. In functie van de noden worden er seminaries, verkoopdagen, bedrijfsbezoeken, afsluitvieringen, … georganiseerd waardoor het aangename aan het nuttige gekoppeld wordt.

Verkoopdag 012

Contactgegevens:
Heidi Merta (0499/76 50 74) heidi.merta@vlajo.org
Annelies Gennez (0479/59 70 11) annelies.gennez@vlajo.org

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: